Índex
Muntanya
Fotos
Panoràmiques
Notícies
Política
Música
Història
Història de l'Art
Frases
El temps
Descàrregues
Enllaços
Explicació en català de www.racocatala.cat/bikerbaixcamp

Aquesta pàgina està feta al Camp. Un indret envoltat de mar, de plana i de muntanyes. El mar Mediterrània, Prades, el Montsant, Reus, Tarragona, Valls, les Muntanyes de Prades. Som de Catalunya, un petit país a l'occident de la Mar Mediterrània, al sud dels Pirineus. Amb una llengua pròpia, el català; una cultura i societat comuna, els Països Catalans. Aquesta llengua, el català, existent des de l'edat Mitjana, som un país mil·lenari. A partir de 1714 vam perdre la nostra llibertat. Felip V de Borbó va intentar acabar amb el nostre país i la nostra cultura. Els catalans ens vam resistir, però finalment vam caure ens mans del rei espanyol. Des d'aquest moment es va crear un Estat uniforme i repressiu. Al segle XIX va resorgir la cultura catalana, però encara no hi havia un fort catalanisme polític. A principis del segle XX va haver-hi un fort resorgiment del catalanisme i de la lluita pels nostres drets com a poble.

Al 1931 es va proclamar la Segona República, era una petita esperança per arribar als drets nacionals i socials. Durant aquest període es va fer avançar bastant. Però el 1936, Franciso Franco Bahamonde va fer un cop d'estat en contra de la legítima República; segons el seu bàndol, el sublevat, era per evitar el perill separatista, comunista i ateu. Durant la Guerra Civil, hi havia dos bàndols, el republicà i el sublevat. Un lluitava per la democràcia i progrés social; l'atre per una Espanya unida i pels interessos de la gent amb diners.Al 1936 va acabar la Guerra Civil on va haver-hi molta sang i injustícies. Des de l'any 1939 fins al 1975 va governar F. Franco, va ser una dictadura feixista, repressiva i molt dolenta per la població. Al 1975 es va iniciar el procés de transició a la democràcia. A principis del segle XXI, encara som un país oprimit, amb una classe obrera oprimida, i amb feixistes espanyols que diuen mentides i es posicionen en contra de tot allò que sigui català o d'esquerres. A principis del segle XX, encara hem de lluitar per l'alliberació social i del nostre país.

En aquesta pàgina podeu trobar informació relacionada amb la muntanya i les seves modalitats: BTT, senderisme, escalada, els refugis... Mireu les fotos que hi ha, són magnífiques. Podeu estar informats a la secció de notícies. Llegiu l'apartat de política, trobareu uns raonaments sobre l'independència dels Països Catalans i els motius d'oposició al capitalisme. Hi ha una altre part que tracta la música. Un dels millors apartats és el d'Història i Història de l'Art, trobareu nombrosa informació històrica; us ho recomano, entreu-hi. Si us agrada la poètica, llegiu els poemes. Si voleu anar de viatge o fer una excursió, consulteu la previsió meteorològica. També hi ha un seguit d'enllaços molt útils i interessants.

Si sou joves, o no tan joves; però us interessen aquests temes, ja sabeu entreu a bikerbaixcamp.

Independència i Socialisme!