El poble vell de Mequinensa

Vista parcial de la plaça d'Armes, que també era coneguda com a plaça del Sol. Era plena de casals i donava al riu Ebre, que quedava a la dreta de la fotografia.
 

Tertúlia davant un dels cafès, on s'anunciaven els films del cinema Victoria. L'altre cinema era el Goya.

 

Molls de l'Ebre un dia de riuada. Al fons, confluència de l'Ebre i el Segre.

 

En aquesta foto d'abans de la guerra d'Espanya apareixen els llaüts carregats de lignit. Els matxos eren utilitzats per sirgar riu amunt. Els llaüts eren diferents segons l'època de l'any en funció del cabal de l'Ebre.

 

 

 
Abans de la guerra d'Espanya hi havia un servei de cotxes de línia entre Mequinensa i l'estació de trens de Favara, la més propera al poble juntament amb la de Faió.
 
El dia de Santa Àgueda les dones del poble sortien en processó, com recull aquesta foto presa a la plaça d'Armes. Les dones del centre duen pa beneït. El dia de Sant Blai també hi havia processó.
 
Les dones de la foto van protegides amb el capçal (mocador damunt del cap). Dues, amb el cartró (de vímet), i una, amb la gibrella, de terrissa. La de l'esquerra duu la llosa per rentar vora el riu.
 
Els miners transportaven el lignit fins als molls i l'abocaven en una tovera, sota la qual hi havia el llaüt, on els peons distribuïen la càrrega. La foto és d'abans de la guerra d'Espanya.
 
El web de la Franja de Ponent